Mérsékelt demokrata vélemény - Öt karizmatikus elvárás a magyar kormánypártoktól
2013. január 23. írta: Mérsékelt Demokraták

Mérsékelt demokrata vélemény - Öt karizmatikus elvárás a magyar kormánypártoktól

Bejegyzés alcíme...

A vállalkozásokat bürokratikusan gátoló és akadályozó jogszabályok hatására Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus 5 pontot emelt ki a 2013 évben megjelenő legjelentősebb kihívások és arra adott kormánypárti válaszok szüksége közül.

 

 

2013-ban a mérsékelt politikus szerint az állampolgár és kisvállalkozó érdekeket előtérbe nem helyező kormányzati, országgyűlési válaszok esetén a választások során megírja saját törlését a kormányzópártok vezetése.

Országbíró Zoltán álláspontja, hogy a magyar választói többség még érdemben nem nyilatkozik, de a rossz válaszok és társadalmi csoportjaikban zajló károkozások egyre markánsabbá teszik politikai véleményét.

Mérsékelt demokrata álláspont szerint több, mint 100 szakpolitikai részterület kíván azonnali intézkedéseket, ebből az 5 legfontosabb kihívás azonnali és társadalmi párbeszédre épülő válaszokat kíván meg:

I. KKV és mikrovállalkozások újonnan bevezetett bürokratikus szabályainak visszamenőleges hatálytalanítása, a bírságolás megszűntetése és törlése.

 

II. Civiltörvény bürokratikus előírásainak deregulálása, a szervezetek területi korlátainak előírásainak hatálytalanítása és törlése. Egyszerű, nyilvános és közvetlen civilpályázatok, civiltámogatások kialakítása.

 

III. Magyarország finanszírozásának és érveinek teljes átláthatóvá tétele. Az IMF hitel megvizsgálása a középtávon a lakosságot érő adósságszolgálatok tükrében.

 

IV. Magyar családi vállalkozások vonatkozásában jelentős adóamnesztia és nyilvános, könnyen elérhető munkahelyteremtési vissza nem térítendő támogatások haladéktalan bevezetése a munkahelyek pótlására. A magyar vasúti közlekedés németországi mintára átalakítása a belföldi vállalkozások segítségére.

 

V. Belföldi piacról (KKV szolgáltatások, KKV termelői területek, stb.) az állam visszavonulása, a magyar vállalkozások piacvesztéseinek, fogyasztáscsökkenésének megakadályozása az előkészítetlen jogszabályok következtében.(Budapesti Polgár Info)

süti beállítások módosítása