Gyermeket egyedül nevelők mellett a mérsékelt demokrata politika!
2017. január 26. írta: Mérsékelt Demokraták

Gyermeket egyedül nevelők mellett a mérsékelt demokrata politika!

 

Magyarország kiemelten fontos politikai ügye a népesedés, a fiatalok visszatérése Magyarországra és gyermekvállalás erősítése.

 

Mérsékelt demokrata álláspont, hogy nyugodt és szabad társadalmi viszonyok nélkül nehezen, vagy sehogy sem indul meg a népesedés növekedése, a magyarságnak anyaországban szükséges mértékben!

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata, már 2010-2011-ben egy komplex javaslattal élt a választáson győztes párt vezetői felé a valódi társadalmi párbeszéd kiépítésére.

Ez érthetetlen politikai megfontolás miatt elmaradt a mai napig.

 

 

Nők és a politika meg kell, hogy értse egymást!

 

Mérsékelt demokrata politikai szemléletben, az alábbi fontos teendőket kell, végre emberarcú módon meglépni Magyarországon:

  • Szinglik és gyermeket egyedül nevelő nők jövedelmének nettó 200.000Ft-ig adómentessé tétele! (Szingli adómentes jövedelem kialakítása)
  • Nők, mint munkavállalók erősebb jogszabályi védelme, a vállalati tréningek, képzések külső helyszíneken való szervezésének korlátozása, tiltása.
  • Részmunka és távmunka élő munka terheinek drasztikus lecsökkentése. (Gyermekkel részben otthon maradók jogszabályi támogatása)    A tényleges tevékenységi részmunkaidő elismerése. (Pl. kétnaponta 4 óra, naponta 2 óra  stb.)
  • Részmunka és távmunka bürokráciájának teljes lecsökkentése, egy lépésre egyszerűsítése.
  • Diákmunka jogszabályainak visszaállítása, a fordított ÁFA megszüntetése ezen a területen, ezzel a munkaadó vállalkozások tehermentesítése.
  • Tömeges lakásépítés évtizedes programjának megindítása, gyermek születésével államilag támogatott hitelek biztosítása.
  • Civilszervezetek bürokráciai előírásainak jelentős lecsökkentése, egyszerűsítése papíralapon és 8 általános mellett is kitölthetően. (Közpénz nem használó, 20MFT bevétel alatti civilek)
  • Egészségügyi szakképzés bővítése, népszerűsítése, szakmai megbecsülés megnövelése.(szülésznők, ápolónők stb.)
  • MÁV díjmentes utazást engedő régió/országos havi jegyek/negyedéves/féléves jegyek kialakítása (egyösszegű és reális mértékű megfizetés mellett) a MÁV Start kártya rendszeren belül és Németország mintájára a családok erősebb támogatása a MÁV 1-5 fős hétvégi jegyek, hétvégi kártyák bevezetésével.

 

 

süti beállítások módosítása